Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Meggylekvár

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Meggylekvár

Tetszőleges mennyiségű jó érett meggy
Ahány kiló a megtisztított meggy annyiszor 50 dkg cukor
Tisztára mosott üvegek
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A megmosott kimagozott meggyet lemixeltem és főztem, amíg elfőtte a habját. Majd hozzáadtam a cukrot és forrástól számítva 30 percig főztem. A kiforrázott üvegekbe töltöttem és száraz dunsztba tettem másnapig.

Alternatív elkészítés

Nagyon finom különböző linzerekbe süteményekbe, de még vajas kenyérre kenve is.
Meggylekvár

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!