Mézes krémes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk őket, villával megszurkáljuk és sütőpapírral fedett tepsi hátára fektetjük, majd aranybarnára sütjük. Melegen szedjük le a tepsiről, mivel ha kihűl, könnyen eltörik!
A krémhez a puha margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben összefőzzük a lisztet a tejjel és a vaníliás cukorral, majd teljesen lehűtjük.
A hideg lisztes keverékhez vanília aromát adok, majd kanalanként adagolva a porcukros margarinhoz keverem.
A sütemény összeállításakor az első lapra rákenem a krém felét, a következő lapra sárgabarack lekvár kerül, a harmadik lapra a maradék krém kerül, az utolsó lapot üresen hagyjuk, vagy csoki mázat készítünk rá.
Hűtőben 1 napig állni hagyjuk, mivel a lap megkeményedik sütés után, ennyi idő kell neki, hogy újra megpuhuljon!
Alternatív elkészítés
Mézes krémes
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk őket, villával megszurkáljuk és sütőpapírral fedett tepsi hátára fektetjük, majd aranybarnára sütjük. Melegen szedjük le a tepsiről, mivel ha kihűl, könnyen eltörik!
A krémhez a puha margarint kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Közben összefőzzük a lisztet a tejjel és a vaníliás cukorral, majd teljesen lehűtjük.
A hideg lisztes keverékhez vanília aromát adok, majd kanalanként adagolva a porcukros margarinhoz keverem.
A sütemény összeállításakor az első lapra rákenem a krém felét, a következő lapra sárgabarack lekvár kerül, a harmadik lapra a maradék krém kerül, az utolsó lapot üresen hagyjuk, vagy csoki mázat készítünk rá.
Hűtőben 1 napig állni hagyjuk, mivel a lap megkeményedik sütés után, ennyi idő kell neki, hogy újra megpuhuljon!
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?