Narancsos „Rákóczi túrós” tortaformában
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Sütéshez:
Hab:
Elkészítés
Elkészítés
A túrót összetörjük, hozzákeverjük a vaníliás és a kristálycukrot és a citrom héját, a végén hozzáadjuk a narancslekvár főzésnél megmaradó narancshéjat.
A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába, megszurkáljuk villával és 5-6 percre betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Az elősütött tésztát megkenjük narancslekvárral és 2-3 percre visszatesszük száradni majd, rásimítjuk a túrót és 15-20 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét habbá verjük, majd a cukorral tovább keverjük, amíg kemény és fényes lesz, a kész habot elosztjuk a tölteléken és további 5 percig felső lángon szárítjuk.
Tálalás
Tárolás
Narancsos „Rákóczi túrós” tortaformában
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Sütéshez:
Hab:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A túrót összetörjük, hozzákeverjük a vaníliás és a kristálycukrot és a citrom héját, a végén hozzáadjuk a narancslekvár főzésnél megmaradó narancshéjat.
A tésztát egyenletesen belenyomkodjuk a sütőpapírral bélelt tortaforma aljába, megszurkáljuk villával és 5-6 percre betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Az elősütött tésztát megkenjük narancslekvárral és 2-3 percre visszatesszük száradni majd, rásimítjuk a túrót és 15-20 percig sütjük.
Közben a tojásfehérjét habbá verjük, majd a cukorral tovább keverjük, amíg kemény és fényes lesz, a kész habot elosztjuk a tölteléken és további 5 percig felső lángon szárítjuk.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?