Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Olajos kifli

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Olajos kifli

1 kg liszt
2 dl tej
1 dl olaj
2 dkg élesztő
1 evőkanál só

Tetejére:

1 tojás
reszelt sajt
szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Kevés langyos tejben pici cukorral élesztőt futtatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, hozzáadjuk az olajat, tejet, futtatott élesztőt és jól összegyúrjuk. A tésztát alaposan kidolgozzuk, 6 cipót formálunk belőle, és fél órát pihentetjük. Ezután a cipókat kinyújtjuk kerekre, nyolc részre vágjuk, kifliket formálunk belőle. Sütőlemezre rakjuk, megkenjük felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal-szezámmaggal. Ekkor begyújtjuk a sütőt, és amíg előmelegítjük, a kifliket kelni hagyjuk. Közepes lángon pirosra sütjük.

Tálalás

48 db
Olajos kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!