Panna cotta málnaöntettel
Hozzávalók
Panna cotta málnaöntettel
Öntet:
Elkészítés
Elkészítés
Ezzel egy időben a lapzselatinokat beáztatjuk hideg vízbe.
A tejszínes keveréket elkezdjük melegíteni, beleöntjük a cukrot is, kevergetve feloldjuk. Nem forraljuk. Amikor már meleg, kinyomjuk a zselatinból a két kezünkkel a vizet, és beledobjuk a tejbe. Kevergetjük, feloldódik, majd mehet a keverék poharakba. Ez nagyjából 4 adag.
Ezután alaposan kihűtjük pár óra, vagy akár egy éjszaka alatt.
Amikor a teteje már megdermedt, mehet rá az öntet.
A málnát kiolvasztjuk, majd botmixert használva összezúzzuk. Egy lábasban a mézzel és a citromlével összeforraljuk.
Ez megy rá, akár pohárban van, akár nem.
Tálalás
Tárolás
Panna cotta málnaöntettel
Hozzávalók
Panna cotta málnaöntettel
Öntet:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ezzel egy időben a lapzselatinokat beáztatjuk hideg vízbe.
A tejszínes keveréket elkezdjük melegíteni, beleöntjük a cukrot is, kevergetve feloldjuk. Nem forraljuk. Amikor már meleg, kinyomjuk a zselatinból a két kezünkkel a vizet, és beledobjuk a tejbe. Kevergetjük, feloldódik, majd mehet a keverék poharakba. Ez nagyjából 4 adag.
Ezután alaposan kihűtjük pár óra, vagy akár egy éjszaka alatt.
Amikor a teteje már megdermedt, mehet rá az öntet.
A málnát kiolvasztjuk, majd botmixert használva összezúzzuk. Egy lábasban a mézzel és a citromlével összeforraljuk.
Ez megy rá, akár pohárban van, akár nem.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?