Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pihe-puha aranygaluska

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Pihe-puha aranygaluska

50 dkg liszt
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
0,5 dkg só
3 dl tej
3 dkg élesztő
3 db tojássárgája
1 vaníliarúd
1 citrom reszelt héja
30 dkg darált dió
10 dkg vaj
10 dkg kristálycukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az átszitált lisztet kissé megmelegítjük, közben egy lábasban meglangyosítjuk a tejet. Az élesztőt elmorzsoljuk kb.: egy evőkanálnyi porcukorral, majd ráöntjük a tej felét, s elkeverjük. A liszt közepébe krátert készítünk, s beleöntjük az előkészített kovászunkat, kevés liszttel elkeverjük (annyival, hogy palacsinta sűrűségű legyen!), majd liszttel leszórjuk, konyharuhával letakarjuk, s a kelesztőként alkalmazott sütőben érleljük. Akkor jó a kovász, ha megnő a térfogata, valamint megrepedezik a tetején a liszt!
Eközben a maradék tejben elkeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, a citromhéjat és a vanília kikapart belsejét.
Ezt a keveréket ráöntjük a kovászra, majd egy fakanál segítségével kikeverjük.
Ha már szép hólyagos letakarjuk és megkelesztjük.
Ez kb.: 40 percet vesz igénybe!
Majd nem túl vastagra kinyújtjuk, s egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Olvasztott vajba mártjuk, s sorba rakjuk a tálunkba, ha eggyel megvagyunk leszórjuk a vaníliás cukros, kristálycukros dióval. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogy. Arra figyeljünk, hogy az utolsó rétegre ne kerüljön dió, csak vaj!
180 C-on kb.: 35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Alternatív elkészítés

Ha a sütőt előmelegítjük (majd kikapcsoljuk!!!), akkor kapunk egy jó kis kelesztő kabint!
Pihe-puha aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
51 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!