
Pihe-puha aranygaluska


Hozzávalók
Pihe-puha aranygaluska
Elkészítés
Elkészítés
Eközben a maradék tejben elkeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, a citromhéjat és a vanília kikapart belsejét.
Ezt a keveréket ráöntjük a kovászra, majd egy fakanál segítségével kikeverjük.
Ha már szép hólyagos letakarjuk és megkelesztjük.
Ez kb.: 40 percet vesz igénybe!
Majd nem túl vastagra kinyújtjuk, s egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Olvasztott vajba mártjuk, s sorba rakjuk a tálunkba, ha eggyel megvagyunk leszórjuk a vaníliás cukros, kristálycukros dióval. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogy. Arra figyeljünk, hogy az utolsó rétegre ne kerüljön dió, csak vaj!
180 C-on kb.: 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés


Pihe-puha aranygaluska
Hozzávalók
Pihe-puha aranygaluska
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Eközben a maradék tejben elkeverjük a vajat, a porcukrot, a sót, a tojássárgákat, a citromhéjat és a vanília kikapart belsejét.
Ezt a keveréket ráöntjük a kovászra, majd egy fakanál segítségével kikeverjük.
Ha már szép hólyagos letakarjuk és megkelesztjük.
Ez kb.: 40 percet vesz igénybe!
Majd nem túl vastagra kinyújtjuk, s egy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Olvasztott vajba mártjuk, s sorba rakjuk a tálunkba, ha eggyel megvagyunk leszórjuk a vaníliás cukros, kristálycukros dióval. Ezt ismételgetjük, amíg el nem fogy. Arra figyeljünk, hogy az utolsó rétegre ne kerüljön dió, csak vaj!
180 C-on kb.: 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?