Pillangó kalács
Hozzávalók
Pillangó kalács
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, és a szoba-hőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 8 részre vágjuk.
Veszünk egy részt, és olyan hosszú, illetve vékony rúddá sodorjuk, amennyire csak tudjuk.
Kb. 70-80 cm rúdból lesz a legszebb pillangó.
A rúd két végét megfogjuk, és elkezdjük felfelé tekerni, mint a csigát.
A két csiga között alul marad egy kis rész, azt az ujjunkkal a két csiga között elkezdjük feltolni, majd egy éles késsel elvágjuk, ez lesz a pillangó két csápja.
Végül a két csiga alsó részénél, a hüvelyk és a mutató ujjunkkal kicsit összecsípjük.
Ez a sütés alatt kicsit visszaugrik, de még így is szép formát ad a pillangó szárnyának.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távol, mert még nőni fognak.
Lekenjük egy tojássárgája, illetve egy kis tej keverékével.
További 30 percet kelesztjük a tepsiben.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Egy pohár tejjel, vagy kakaóval nagyon finom reggeli, vagy uzsonna.
Pillangó kalács
Hozzávalók
Pillangó kalács
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a tojássárgáját, és a szoba-hőmérsékletű margarint.
Alaposan kidagasztjuk.
Konyharuhával letakarva, meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületre borítjuk, és 8 részre vágjuk.
Veszünk egy részt, és olyan hosszú, illetve vékony rúddá sodorjuk, amennyire csak tudjuk.
Kb. 70-80 cm rúdból lesz a legszebb pillangó.
A rúd két végét megfogjuk, és elkezdjük felfelé tekerni, mint a csigát.
A két csiga között alul marad egy kis rész, azt az ujjunkkal a két csiga között elkezdjük feltolni, majd egy éles késsel elvágjuk, ez lesz a pillangó két csápja.
Végül a két csiga alsó részénél, a hüvelyk és a mutató ujjunkkal kicsit összecsípjük.
Ez a sütés alatt kicsit visszaugrik, de még így is szép formát ad a pillangó szárnyának.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, egymástól távol, mert még nőni fognak.
Lekenjük egy tojássárgája, illetve egy kis tej keverékével.
További 30 percet kelesztjük a tepsiben.
Előmelegített sütőben, 180 fokon 15 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és konyharuhával letakarva hagyjuk átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Egy pohár tejjel, vagy kakaóval nagyon finom reggeli, vagy uzsonna.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?