Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pirog

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Pirog

50 dkg liszt
2,5 dl tej
1 db tojás
2 evőkanál étolaj
30 g friss élesztő
2 evőkanál só
1,5 evőkanál cukor

töltelék:

darált hús pörkölt módra elkészítve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Hozzáöntjük a liszthez, beleütjük a tojást, majd az olajat, a maradék cukrot, és a sót is belekeverjük. Szépen eldolgozzuk és 1 órán át meleg helyen kelesztjük. Amikor megkelt a tészta lisztes deszkán kinyújtjuk (kb. 1,5 cm) és téglalap alakúra vágjuk. Megtöltjük (most darált húsos keverékkel, amit pörkölthöz hasonlóan készítettem el) egy kis töltelékkel aztán megformázzuk. Előmelegített olajban aranybarnára sütjük, ehhez körülbelül 10 perc szükséges, ezért ne is erős tűzön süssük. Ebből az adagból nekem 25 darab pirog jött ki.

Alternatív elkészítés

A tésztát készíthetik édesen vagy sósan, a tölteléktől függően. Ha sós tésztát készítenek, a töltelék lehet szinte bármilyen zöldség (káposzta, gomba, burgonya) vagy hús, az édes tésztába pedig általában gyümölcsfélék kerülhetnek. Mint írtam én jelenleg darált hússal készítettem, amit ugyanúgy készítettem el, mint egy rendes pörköltet.

Extra tipp: Jobb állagot érhetünk el, ha a kész pirogot lefagyasztjuk egy éjszakára és fagyosan sütjük ki. Így a tészta sokkal ropogósabb lesz.
Pirog Pirog Pirog

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!