Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pisztáciás kagyló

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Pisztáciás kagyló

3 dl víz
6 dkg vaj
14 dkg liszt
2-3 tojás
1/2 kávéskanálnyi Dr. Oetker Sütőpor
pici só

Töltelék:

1 csomag prémium pisztácia ízű pudingpor
0,5 l tej
3 ek. kristálycukor
10 dkg puha vaj 5 dkg rumban áztatott aranymazsola
5 dkg hámozott őrölt mandula
mandula aroma
25 dkg Mascarpone krémsajt
porcukor a szóráshoz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sütőtepsit kibélelem zsírpapírral.

Elkészítés

Az égetett tészta elkészítése: A vizet felteszem a vajjal, pici sóval forrni, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett- a lisztet hozzákeverem, kb. 1-2 percig főzöm, amíg el nem válik, az edény falától. A forró tésztához egyenként hozzáadom a tojásokat, és géppel jól összedolgozom. A kihűlt tésztához keverem a sütőport. A sütőlapra evőkanállal közepes nagyságú halmokat rakunk, vagy habzsákból, sima csőből is lehet, kb. 4 cm átmérőjű legyen. Előmelegített sütőben először 180 fokon kell sütni, aztán már csak szárítani 120 fokon. Ha már szép színük van, és jól megnőttek, kiveszem a sütőből, és langyosra hűtöm, majd és itt a lényeg, ellapítom, és behajtom a tésztát. Nem feltétlen kell, hogy teljesen átsült legyen, mint a képviselő fánknál. Ez nem ugyanaz. A krémet elkészítem, a pudingot szokásos módom megfőzöm, a cukorral, és a mazsolát is hozzáteszem. Kihűtöm, és a vajjal, aromával, őrölt mandulával, és a krémsajttal, jól kikeverem. Ezzel megtöltöm a kagylókat, mert úgy kell, hogy kinézzenek a tészták, és olvasztott csokival megcsorgatom őket, porcukorral megszórom. Jól behűtve kínálom.
Ez a recept a saját ötletem, és a családom kedvence lett.

Tálalás

Ebből a mennyiségből 14 db lesz.

Tárolás

Hűtőben, és másnap még finomabb.
Pisztáciás kagyló Pisztáciás kagyló

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!