Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Profiterol

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

a tésztához:

7 dkg liszt
5 dkg vaj
2 tojás
1 dl víz
csipet só

a töltelékhez:

3 evőkanál kristálycukor
4 dl tej
1 evőkanál margarin

a csokikrémhez:

20 dkg étcsokoládé
3 dkg vaj
1 dl tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsd elő a sütőt 160 fokon.

Elkészítés

A vizet forrald fel, tedd bele a vajat és a sót, szitáld bele a lisztet, és keverd össze. Húzd le a tűzről, majd add hozzá a tojásokat is. Két teáskanál segítségével, egy kivajazott sütőlapra rakj ki kb. 25 dió nagyságú halmot. Süsd meg 160 fokon világos aranybarnára, majd hagyd kihűlni. Ollóval fúrj kis lyukat beléjük.
A pudingot a tejjel és cukorral főzd sűrűre majd a végén keverd bele a margarint, hagyd kihűlni ezután töltsd a habzsákba. A fúrt lyukakat töltsd meg vele.
A tejbe tördeld bele a csokit, majd melegítsd meg, és keverd hozzá a vajat. A tésztákat öntsd le ezzel az öntettel.

Tálalás

4 személyre.

Tárolás

Hűtőben.
Profiterol

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!