Puding tallérok
Hozzávalók
Kelt tésztához:
Morzsatésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A morzsatésztához a lisztet, cukrot, vanillincukrot, margarint és a fahéjat egy keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverővel) morzsás tésztává kavarjuk.
A töltelékhez a túrót és a tejet egy keverőedényben sima masszává keverjük. Hozzáadjuk a pudingot és kb. 1 perc alatt erőteljesen összekeverjük. Hozzáadjuk a körte- és a szilvadarabokat. Minden tallérra 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, és a morzsatésztával megszórjuk. A tallérokat letakarva, meleg helyen kelesztjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 180 fokon légkeveréssel 20 percig.
Tálalás
Tálalás előtt porcukorral szórjuk!
Puding tallérok
Hozzávalók
Kelt tésztához:
Morzsatésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A morzsatésztához a lisztet, cukrot, vanillincukrot, margarint és a fahéjat egy keverőedénybe öntjük és konyhai robotgéppel (habverővel) morzsás tésztává kavarjuk.
A töltelékhez a túrót és a tejet egy keverőedényben sima masszává keverjük. Hozzáadjuk a pudingot és kb. 1 perc alatt erőteljesen összekeverjük. Hozzáadjuk a körte- és a szilvadarabokat. Minden tallérra 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, és a morzsatésztával megszórjuk. A tallérokat letakarva, meleg helyen kelesztjük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük. 180 fokon légkeveréssel 20 percig.
Tálalás
Tálalás előtt porcukorral szórjuk!
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?