Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncsgolyó

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Puncsgolyó

200 g babapiskóta
150 g sárgabarack lekvár
30 ml rum
1 ek. aszalt vörös áfonya
1/2 citrom reszelt héja
1 ek. smarties cukorka

A fondanthoz:

250 g cukor
130 ml víz
1 kávéskanál ecet
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A golyókhoz a babapiskótát apró darabokra törjük. A lekvárt, a cukrot, a rumot és a mazsolát lábosba mérjük és kevergetve felforraljuk.
Az egészet a piskótára öntjük, hozzáadjuk a citromhéjat, a kakaóport, és kanállal alaposan elkeverjük.
Ha teljesen kihűlt a massza, tetszés szerinti nagyságú golyókat formázunk belőle.
A fondantot az itt található leírás szerint elkészítjük.
Egyenként egy villára helyezzük a golyókat, és egy teáskanál segítségével bevonjuk őket a mázzal.
Kicsit várunk, hogy a felesleg visszacsurogjon a tálba, majd dermedésig sütőpapírra ültetjük a puncsgolyót.

Tálalás

12 db

Alternatív elkészítés

Az én puncsgolyóim ilyenre sikerültek, mert először vékony rétegbe vontam be fondanttal, majd a sűrűből ráöntöttem egy kicsit. Színes smarties cukorral díszítettem.
Puncsgolyó Puncsgolyó Puncsgolyó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!