
Raffaello szelet


Hozzávalók
Kókuszos tészta:
Mandulás tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben. Előmelegített, hőlégkeveréses 160 fokos sütőben. Nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani. A mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne, elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk attól, hogy összeugrik a krém. Lehúzom a tűzről hozzákeverem a vajat, cukrot, mandulalikőrt vagy aromát. Kihűtjük.
Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém. Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával meg lehet szórni a tetejét. Egy-két órára hűtőbe rakjuk.


Raffaello szelet
Hozzávalók
Kókuszos tészta:
Mandulás tészta:
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben. Előmelegített, hőlégkeveréses 160 fokos sütőben. Nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani. A mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne, elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk attól, hogy összeugrik a krém. Lehúzom a tűzről hozzákeverem a vajat, cukrot, mandulalikőrt vagy aromát. Kihűtjük.
Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém. Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával meg lehet szórni a tetejét. Egy-két órára hűtőbe rakjuk.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?