Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos tészta:

5 db tojásfehérje
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg cukor
2 ek. liszt

Mandulás tészta:

5 db tojásfehérje
15 dkg darált mandula
15 dkg cukor
2 ek. liszt

Krém:

7 dl tej
2 cs. tejszínes pudingpor
10 db tojássárgája
17 dkg cukor
20 dkg fehér csokoládé
10 dkg vaj
kevés mandula likőr vagy aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kókuszos tésztához a fehérjéket a cukorral kemény habbá verem.
Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben. Előmelegített, hőlégkeveréses 160 fokos sütőben. Nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani. A mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne, elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk attól, hogy összeugrik a krém. Lehúzom a tűzről hozzákeverem a vajat, cukrot, mandulalikőrt vagy aromát. Kihűtjük.
Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém. Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával meg lehet szórni a tetejét. Egy-két órára hűtőbe rakjuk.
Raffaello szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!