Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello szelet

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Kókuszos tészta:

5 db tojásfehérje
15 dkg kókuszreszelék
15 dkg cukor
2 ek. liszt

Mandulás tészta:

5 db tojásfehérje
15 dkg darált mandula
15 dkg cukor
2 ek. liszt

Krém:

7 dl tej
2 cs. tejszínes pudingpor
10 db tojássárgája
17 dkg cukor
20 dkg fehér csokoládé
10 dkg vaj
kevés mandula likőr vagy aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kókuszos tésztához a fehérjéket a cukorral kemény habbá verem.
Hozzákeverem az átszitált sütőporos lisztet és kókuszreszeléket.
35*28 -as tepsit kibélelek sütőpapírral és elsimítom benne a tésztát. Nem kell megijedni nagyon vékony lesz, de majd megnő sütés közben. Előmelegített, hőlégkeveréses 160 fokos sütőben. Nekem 10 perc alatt megsült. Nem kell kiszárítani. A mandulás tésztát is így készítjük el.
A krémhez a tojások sárgáját, pudingot csomómentesre keverem kevés tejjel, hozzáöntöm a maradék tejet, beletördelem a csokit (mielőtt besűrűsödne, elolvad a csoki) és alacsony lángon besűrítem. Gőz felett is besűríthetjük, ha félünk attól, hogy összeugrik a krém. Lehúzom a tűzről hozzákeverem a vajat, cukrot, mandulalikőrt vagy aromát. Kihűtjük.
Összeállítás: alulra kerül a kókuszos tészta, rá a krém fele erre jön a mandulás tészta és a tetejére a maradék krém. Kókuszreszelékkel vagy szeletelt mandulával meg lehet szórni a tetejét. Egy-két órára hűtőbe rakjuk.
Raffaello szelet

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!