Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rebarbara rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

30 dkg liszt
1 tojás
diónyi zsír
2 dl tejföl
csipetnyi só
1 csomag margarin

Töltelék:

fél liter tejföl
3 tojás
20-25 dkg cukor vagy cukorpotló
vanília eszenc
8-10 szál rebarbara
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rétes tésztáját Ancsa9-től tanultam. A margarin kivételével a hozzávalókat összegyúrjuk. Kiserítjük(kinyújtjuk), megkenjük a margarinnal és a hosszabbik felétől feltekerjük. 4 részre vágjuk és 1 órát hűtőben pihentetjük.
A rebarbarát megpucoljuk, és apró kockára vágjuk.
A tejfölt összekeverjük a cukorral tojásokkal vanília eszenccel.
A 4 db tésztából lisztezett deszkán minél vékonyabb lapot serítünk(nyújtunk). A tejfölös masszából keveset félrerakunk, a többivel megkenjük a lapokat, rászórjuk a rebarbarát és feltekerjük. A félretett tejföllel megkenjük a rudak tetejét és forró sütőben rózsaszínűre sütjük.

Tálalás

4 rúd

Alternatív elkészítés

Megvárjuk míg teljesen kihűl és akkor szeleteljük.
Rebarbara rétes Rebarbara rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!