Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Ribizli dzsem

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Ribizli dzsem

1,25 kg ribizli
0,5 kg cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Ribizlit megmosni, szárától megtisztítani, összeturmixolni szitán átszűrni - mint amikor szörpöt készítünk bármilyen apró magvas gyümölcsből-.
A lekváros üvegeket mikróban kifertőtlenítjük.

Elkészítés

A ribizli lét felfőzzük, hozzákeverjük a cukrot és a dzsemfixet. Forrón az üvegekbe töltjük.

Tálalás

5 db 2 dl-es lekváros üveg

Tárolás

Biztos, ami biztos fejre állítva tárolom, hűvös sötét helyen.

Alternatív elkészítés

Aki nem idegenkedik a darabos lekvártól annak nem kell leturmixolni, hanem nyugodtan főzze föl a bogyókat -kis vizet aláöntve- bele a cukrot a dzsemfixet és kész.
Ribizli dzsem

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!