Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos borzacska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
25 dkg margarin
2 db tojássárga
3 dl tejföl

Krém:

20 dkg vaj
20 dkg reszelt sajt
tejföl

díszítéshez:

reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tésztát 1 nappal előtt elkészítheted.

Elkészítés

Közepesen kemény tésztát gyúrunk minimum 1 órát hűtőben pihentetjük!
Közben kikeverjük a krémet.
A tésztát 3 mm vastagságra nyújtjuk. Kicsi méretű pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
Felvert tojással megkenjük.
Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 10-15 perc alatt kész.
A kis korongokat megtöltjük a krémmel majd reszelt sajtba forgatjuk.

Tárolás

Hűtőben 5 nap

Alternatív elkészítés

A gyerkőcöket be lehet vonni az elkészítésébe, élvezni fogják :-)
Aki szereti a natúr ízeket és ügyel a maga és családja egészségére, készítheti teljes kiőrlésű lisztekből.
Pikánsá tehetjük ha pl.: füstölt sajtot használunk.
Sajtos borzacska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
79 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!