Sajtos kiflik (gluténmentes)
Hozzávalók
Sajtos kiflik (gluténmentes)
200 g Schar Mix B liszt
50 g Glutenix falusi kenyérliszt
2 mokkáskanál só
langyos tej
15 g élesztő
40 g zsír
1 tojás
reszelt sajt
Elkészítés
Elkészítés
A sóval elkevert lisztet a zsírral elmorzsolni.
A kevés langyos tejben cukorral megfuttatott élesztőt hozzáöntjük. Géppel összedolgozzuk a tésztát, majd kettéosztva 2 kis cipóban letakarva kelesztjük, kb. 20-30 percig.
Lisztezett deszkán, egyenként vékonyra nyújtjuk.
Olvasztott zsírral bekenjük.
A kör alakú tésztát 8 felé vágjuk (csillag alakban).
A háromszögek széles felénél kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket.
Felvert tojással bekenjük, és reszelt sajtot szórunk rá.
190°C- on 15-20 percig sütjük.
A kevés langyos tejben cukorral megfuttatott élesztőt hozzáöntjük. Géppel összedolgozzuk a tésztát, majd kettéosztva 2 kis cipóban letakarva kelesztjük, kb. 20-30 percig.
Lisztezett deszkán, egyenként vékonyra nyújtjuk.
Olvasztott zsírral bekenjük.
A kör alakú tésztát 8 felé vágjuk (csillag alakban).
A háromszögek széles felénél kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket.
Felvert tojással bekenjük, és reszelt sajtot szórunk rá.
190°C- on 15-20 percig sütjük.
Tálalás
Ebből az adagból 16 db kifli lesz.
Tárolás
Hamar elfogy, erre nem is gondolok!
Alternatív elkészítés
A sajt helyett tehetünk rá szezámmagot vagy köményt, dekorsót.
Kedvencnek jelölöm
Sajtos kiflik (gluténmentes)
Hozzávalók
Sajtos kiflik (gluténmentes)
200 g Schar Mix B liszt
50 g Glutenix falusi kenyérliszt
2 mokkáskanál só
langyos tej
15 g élesztő
40 g zsír
1 tojás
reszelt sajt
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A sóval elkevert lisztet a zsírral elmorzsolni.
A kevés langyos tejben cukorral megfuttatott élesztőt hozzáöntjük. Géppel összedolgozzuk a tésztát, majd kettéosztva 2 kis cipóban letakarva kelesztjük, kb. 20-30 percig.
Lisztezett deszkán, egyenként vékonyra nyújtjuk.
Olvasztott zsírral bekenjük.
A kör alakú tésztát 8 felé vágjuk (csillag alakban).
A háromszögek széles felénél kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket.
Felvert tojással bekenjük, és reszelt sajtot szórunk rá.
190°C- on 15-20 percig sütjük.
A kevés langyos tejben cukorral megfuttatott élesztőt hozzáöntjük. Géppel összedolgozzuk a tésztát, majd kettéosztva 2 kis cipóban letakarva kelesztjük, kb. 20-30 percig.
Lisztezett deszkán, egyenként vékonyra nyújtjuk.
Olvasztott zsírral bekenjük.
A kör alakú tésztát 8 felé vágjuk (csillag alakban).
A háromszögek széles felénél kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket.
Felvert tojással bekenjük, és reszelt sajtot szórunk rá.
190°C- on 15-20 percig sütjük.
Tálalás
Ebből az adagból 16 db kifli lesz.
Tárolás
Hamar elfogy, erre nem is gondolok!
Alternatív elkészítés
A sajt helyett tehetünk rá szezámmagot vagy köményt, dekorsót.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?