
Sajtos kiflik (gluténmentes)


Hozzávalók
Sajtos kiflik (gluténmentes)
Elkészítés
Elkészítés
A kevés langyos tejben cukorral megfuttatott élesztőt hozzáöntjük. Géppel összedolgozzuk a tésztát, majd kettéosztva 2 kis cipóban letakarva kelesztjük, kb. 20-30 percig.
Lisztezett deszkán, egyenként vékonyra nyújtjuk.
Olvasztott zsírral bekenjük.
A kör alakú tésztát 8 felé vágjuk (csillag alakban).
A háromszögek széles felénél kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket.
Felvert tojással bekenjük, és reszelt sajtot szórunk rá.
190°C- on 15-20 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Sajtos kiflik (gluténmentes)
Hozzávalók
Sajtos kiflik (gluténmentes)
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A kevés langyos tejben cukorral megfuttatott élesztőt hozzáöntjük. Géppel összedolgozzuk a tésztát, majd kettéosztva 2 kis cipóban letakarva kelesztjük, kb. 20-30 percig.
Lisztezett deszkán, egyenként vékonyra nyújtjuk.
Olvasztott zsírral bekenjük.
A kör alakú tésztát 8 felé vágjuk (csillag alakban).
A háromszögek széles felénél kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket.
Felvert tojással bekenjük, és reszelt sajtot szórunk rá.
190°C- on 15-20 percig sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?