Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos kiflik (gluténmentes)

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos kiflik (gluténmentes)

200 g Schar Mix B liszt
50 g Glutenix falusi kenyérliszt
2 mokkáskanál só
langyos tej
15 g élesztő
40 g zsír
1 tojás
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A sóval elkevert lisztet a zsírral elmorzsolni.
A kevés langyos tejben cukorral megfuttatott élesztőt hozzáöntjük. Géppel összedolgozzuk a tésztát, majd kettéosztva 2 kis cipóban letakarva kelesztjük, kb. 20-30 percig.
Lisztezett deszkán, egyenként vékonyra nyújtjuk.
Olvasztott zsírral bekenjük.
A kör alakú tésztát 8 felé vágjuk (csillag alakban).
A háromszögek széles felénél kezdve feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket.
Felvert tojással bekenjük, és reszelt sajtot szórunk rá.
190°C- on 15-20 percig sütjük.

Tálalás

Ebből az adagból 16 db kifli lesz.

Tárolás

Hamar elfogy, erre nem is gondolok!

Alternatív elkészítés

A sajt helyett tehetünk rá szezámmagot vagy köményt, dekorsót.
Sajtos kiflik (gluténmentes)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
47 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!