Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos kocka

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos kocka

50 dkg liszt
1 tk. szódabikarbóna
2 tk. só
2 tojássárgája
25 dkg margarin
20 dkg reszelt sajt
10 dkg a tetejére
1 nagydoboz tejföl (3,3 dl)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót és a szódabikarbónát, beletesszük a szobahőmérsékletű margarint, a tojások sárgáját, a tejfölt, a reszelt sajtot és alaposan összedolgozzuk.
Erősen lisztezett felületen 5 mm vastagra nyújtjuk.
Hosszában kettéhajtjuk, majd a jobb oldalát és a bal oldalát is felhajtjuk.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk.
Ráreszeljük a maradék sajtot, a tenyerünkkel kicsit a tésztába nyomkodjuk.
Egyforma méretű kockákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Előmelegített sütőben 13-15 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Tálalás

70 db kocka lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.
Sajtos kocka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!