Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos nyomós

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos nyomós

1 kg liszt
1 Rama
1 nagy pohár tejföl
3 egész tojás
25 dkg sajt
1 ek. só
1 csipetnyi cukor
ízlés szerint köménymag (én őröltet használok)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet, sót, cukrot, sütőport és a Ramát addig morzsoljuk, míg a margarin por állagú nem lesz.
Ezután hozzáadjuk a tejfölt, a 3 tojást, a sajtot és a köménymagot.
Ezekből jó kemény masszát gyúrunk, majd dió nagyságú golyókat készítünk belőle, és a formában megsütjük, mindkét oldalát fél-fél percig sütjük.

Tálalás

Kb. 180- 200 db tallér
Függ attól, hogy mekkora golyókat készítünk!

Tárolás

Konyharuhával letakarva 3-5 napig is eláll, hűvös helyen.
Sajtos nyomós Sajtos nyomós

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!