Sajtos rúd
Hozzávalók
Sajtos rúd
Elkészítés
Elkészítés
A hideg tejben feloldjuk az élesztőt. A tejfölbe keverjük a cukrot, a tojássárgáját és a sót.
A tejes és a tejfölös részt a liszthez adjuk, valamint a sajt egynegyed részét is hozzákeverjük.
Gyors mozdulatokkal bekeverjük.
Minimum 5 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Majd kb.: fél cm vastagra kinyújtjuk, lekenjük tojással és megszórjuk a maradék sajttal.
Tetszőleges méretű darabokra vágjuk, majd zsírozott lisztezett lemezen kb.: 15 perc alatt megsütjük szép aranybarnára!
Sajtos rúd
Hozzávalók
Sajtos rúd
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A hideg tejben feloldjuk az élesztőt. A tejfölbe keverjük a cukrot, a tojássárgáját és a sót.
A tejes és a tejfölös részt a liszthez adjuk, valamint a sajt egynegyed részét is hozzákeverjük.
Gyors mozdulatokkal bekeverjük.
Minimum 5 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Majd kb.: fél cm vastagra kinyújtjuk, lekenjük tojással és megszórjuk a maradék sajttal.
Tetszőleges méretű darabokra vágjuk, majd zsírozott lisztezett lemezen kb.: 15 perc alatt megsütjük szép aranybarnára!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?