Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos rúd /amit nem lehet abbahagyni/

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos rúd /amit nem lehet abbahagyni/

50 dkg liszt
25 dkg Rama
1 evőkanál (csapott) tengeri só /ízlés szerint/
15-20 dkg reszelt sajt
2 db tojás
2 dl tejföl
2 dkg élesztő
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az anyagok szobahőmérsékletűek legyenek.
A 2 dkg élesztőt elkeverni a tejfölben.

Elkészítés

A lisztet, a Ramával és a sóval elmorzsoljuk majd hozzáadni a 2 dl tejfölben elkevert élesztőt, az 1 egész tojást, és 7,5 dkg reszelt sajtot. Jól kidolgozzuk a tésztát, és 4 cipóra osztjuk. Majd egyesével késhegynyi vastagságúra kb. 40 cm x 30 cm kinyújtjuk. A másik tojást villával felverjük és megkenjük vékonyan a tésztát, én erre reszelem rá a sajtot. Derelye vágóval kb. 2 cm x 10 cm csíkokat vágunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben kb. 170 c fokon kb. 10-15 percig sütjük. Lehet kicsit pirosabbra is sütni az is finom. Sokáig elálló tészta.

Tálalás

Ez az adag nekem 6 nagyobb tepsi volt. De ha elkezdjük enni nem lehet abbahagyni, olyan finom.

Tárolás

Szobahőmérsékleten konyharuhával letakarva sokáig eláll.

Alternatív elkészítés

Aki szereti köménymaggal is meghintheti. Én 1 cipót köménymaggal készítettem és pirosabbra sütöttem, mert így szeretjük.
Sajtos rúd /amit nem lehet abbahagyni/ Sajtos rúd /amit nem lehet abbahagyni/ Sajtos rúd /amit nem lehet abbahagyni/

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!