Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos-szezámmagos rúd

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

40 dkg liszt
10 dkg margarin
7 dkg zsír
7 dkg tejföl
1,5 dkg friss élesztő
1 kávéskanál cukor
2 db tojássárga
1 dl tej
1 csapott evőkanál só

Tetejére:

1 tojásfehérje
10 dkg sajt
2 evőkanál szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukorral a tejben felfuttatjuk. Közben a többi hozzávalót jól elmorzsoljuk, majd a felfuttatott élesztővel készre gyúrjuk, a tésztát még egyszer átgyúrjuk, majd 30 percre betesszük a hűtőbe. Ezután kinyújtjuk téglalap alakúra, majd elvágjuk hosszan félbe. A tésztadarabokat megkenjük a kissé felvert tojásfehérjével és az egyik felét meghintjük a szezámmaggal, a másik részére pedig sajtot reszelünk. A sajtot kissé rányomkodjuk, hogy könnyebben lehessen felvágni rudakra.
A rudakat tepsibe rakosgatjuk. 190 fokon légkeveréses sütőben 7-10 perc alatt megsütjük.

Tálalás

2 nagy tepsi.
Sajtos-szezámmagos rúd Sajtos-szezámmagos rúd Sajtos-szezámmagos rúd

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!