Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos virslivel töltött kiflik

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos virslivel töltött kiflik

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
3 dl tej
1 tk. cukor
5 dkg margarin
2 púpos tk. só
11 szál hosszabb sajtos virsli
2 tojássárgája a kenéshez
2 tk. szezámmag a szóráshoz
2 ek. tej a sütés utáni kenéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Három egyenlő széles sávra vágjuk, majd a sávokat keskeny szárú háromszögekre.
A virsliket akkora darabokra vágjuk, amekkora széles a háromszögünk. (Én harmadoltam őket.)
A háromszög tészta szélesebb végére tesszük a virsli darabot, kicsit belenyomjuk a tésztába, majd feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük egymástól kicsit távolabb, mert még nőni fognak.
Lekenjük a tojások sárgával és megszórjuk szezámmaggal.
A sütőt előmelegítjük, addig még kelnek a kiflik.
180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük őket.
A sütőből kivéve lekenjük kevéske tejjel és konyharuhával letakarva kb. 10 percet hagyjuk pihenni.

Tálalás

32 db kiflike lett ebből az adagból.

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad.

Alternatív elkészítés

Mustárral, ketchuppal, majonézzel kínáljuk.
Sajtos virslivel töltött kiflik

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!