
Sós-olajos kiflik


Hozzávalók
Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Nagy tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A sajtból 15 dkg-ot összedarabolunk, kis téglalapokra, 10 dkg-ot lereszelünk, vagy előkészítjük a szezámmagot, köménymagot.
Tojássárgáját, tálkában összekeverünk.
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a cukorral, és a sóval.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, és a maradék tejet.
Összegyúrjuk.
Nem szabad keleszteni, azonnal nyújtani és sütni kell!
A tésztát a gyúrótáblán megformázzuk, és 8 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, és mindegyiket 8 egyforma szeletre vágjuk.
A szélesebb végükbe egy-egy darabka margarint és sajtot, vagy sonkát, virslit teszünk.
Feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.
Tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, esetleg: szezámmaggal, vagy köménymaggal, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés


Sós-olajos kiflik
Hozzávalók
Hozzávalók:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Nagy tepsiket kibélelünk sütőpapírral.
A sajtból 15 dkg-ot összedarabolunk, kis téglalapokra, 10 dkg-ot lereszelünk, vagy előkészítjük a szezámmagot, köménymagot.
Tojássárgáját, tálkában összekeverünk.
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a cukorral, és a sóval.
Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, az olajat, és a maradék tejet.
Összegyúrjuk.
Nem szabad keleszteni, azonnal nyújtani és sütni kell!
A tésztát a gyúrótáblán megformázzuk, és 8 cipóra osztjuk. A cipókat egyenként kerekre nyújtjuk, és mindegyiket 8 egyforma szeletre vágjuk.
A szélesebb végükbe egy-egy darabka margarint és sajtot, vagy sonkát, virslit teszünk.
Feltekerjük, és kifli alakúra formázzuk.
Tetejüket megkenjük tojással, és megszórjuk reszelt sajttal, esetleg: szezámmaggal, vagy köménymaggal, és az előmelegített sütőben 15 perc alatt, aranybarnára sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?