
Svájci kifli


Hozzávalók
Svájci kifli
Dió töltelék:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A töltelékhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a dióhoz keverjük az összes többi ízesítőt, majd a kész cukorszirupot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kb.: 2 dkg-os hengereket formálunk belőle.
A háromszögek szélesebb végére tesszük a tölteléket és feltekerjük. A kis csücsöknek alulra kell kerülnie, majd kiflit formálunk belőle.
200 C-on készre sütjük.
Közben felforraljuk a lekvárt, s egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a kiflik tetejét, majd kevés olvasztott fondant-nal becsíkozzuk a tetejüket.
Frissen melegen, vagy kihűlve is egyaránt ízletes!


Svájci kifli
Hozzávalók
Svájci kifli
Dió töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A töltelékhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a dióhoz keverjük az összes többi ízesítőt, majd a kész cukorszirupot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kb.: 2 dkg-os hengereket formálunk belőle.
A háromszögek szélesebb végére tesszük a tölteléket és feltekerjük. A kis csücsöknek alulra kell kerülnie, majd kiflit formálunk belőle.
200 C-on készre sütjük.
Közben felforraljuk a lekvárt, s egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a kiflik tetejét, majd kevés olvasztott fondant-nal becsíkozzuk a tetejüket.
Frissen melegen, vagy kihűlve is egyaránt ízletes!

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?