Svájci kifli
Hozzávalók
Svájci kifli
40 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
25 dkg vaj
5 dkg olaj
5 dkg porcukor
0,5 dkg só
2,5 dl tej
2 db tojás
2,5 dkg élesztő
Dió töltelék:
5 dkg cukor
0,5 dl víz
1 citrom héja
1 narancs héja
5 g őrölt fahéj
2 dkg Dr. Oetker Vanillincukor
10 dkg darált dió
kevés baracklekvár és fondant
Elkészítés
Előkészítés
Készítünk egy blundel tésztát, a receptje megtalálható a feltöltéseim között.
Elkészítés
A kész blundel tésztát kinyújtjuk kb.: 2 mm vastagra. Egy derelye vágóval egyenlő szárú háromszögeket vágunk belőle.
A töltelékhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a dióhoz keverjük az összes többi ízesítőt, majd a kész cukorszirupot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kb.: 2 dkg-os hengereket formálunk belőle.
A háromszögek szélesebb végére tesszük a tölteléket és feltekerjük. A kis csücsöknek alulra kell kerülnie, majd kiflit formálunk belőle.
200 C-on készre sütjük.
Közben felforraljuk a lekvárt, s egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a kiflik tetejét, majd kevés olvasztott fondant-nal becsíkozzuk a tetejüket.
Frissen melegen, vagy kihűlve is egyaránt ízletes!
A töltelékhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a dióhoz keverjük az összes többi ízesítőt, majd a kész cukorszirupot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kb.: 2 dkg-os hengereket formálunk belőle.
A háromszögek szélesebb végére tesszük a tölteléket és feltekerjük. A kis csücsöknek alulra kell kerülnie, majd kiflit formálunk belőle.
200 C-on készre sütjük.
Közben felforraljuk a lekvárt, s egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a kiflik tetejét, majd kevés olvasztott fondant-nal becsíkozzuk a tetejüket.
Frissen melegen, vagy kihűlve is egyaránt ízletes!
Kedvencnek jelölöm
Svájci kifli
Hozzávalók
Svájci kifli
40 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
25 dkg vaj
5 dkg olaj
5 dkg porcukor
0,5 dkg só
2,5 dl tej
2 db tojás
2,5 dkg élesztő
Dió töltelék:
5 dkg cukor
0,5 dl víz
1 citrom héja
1 narancs héja
5 g őrölt fahéj
2 dkg Dr. Oetker Vanillincukor
10 dkg darált dió
kevés baracklekvár és fondant
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Készítünk egy blundel tésztát, a receptje megtalálható a feltöltéseim között.
Elkészítés
A kész blundel tésztát kinyújtjuk kb.: 2 mm vastagra. Egy derelye vágóval egyenlő szárú háromszögeket vágunk belőle.
A töltelékhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a dióhoz keverjük az összes többi ízesítőt, majd a kész cukorszirupot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kb.: 2 dkg-os hengereket formálunk belőle.
A háromszögek szélesebb végére tesszük a tölteléket és feltekerjük. A kis csücsöknek alulra kell kerülnie, majd kiflit formálunk belőle.
200 C-on készre sütjük.
Közben felforraljuk a lekvárt, s egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a kiflik tetejét, majd kevés olvasztott fondant-nal becsíkozzuk a tetejüket.
Frissen melegen, vagy kihűlve is egyaránt ízletes!
A töltelékhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a dióhoz keverjük az összes többi ízesítőt, majd a kész cukorszirupot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kb.: 2 dkg-os hengereket formálunk belőle.
A háromszögek szélesebb végére tesszük a tölteléket és feltekerjük. A kis csücsöknek alulra kell kerülnie, majd kiflit formálunk belőle.
200 C-on készre sütjük.
Közben felforraljuk a lekvárt, s egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a kiflik tetejét, majd kevés olvasztott fondant-nal becsíkozzuk a tetejüket.
Frissen melegen, vagy kihűlve is egyaránt ízletes!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?