Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Svájci kifli

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Svájci kifli

40 dkg sima liszt
10 dkg rétesliszt
25 dkg vaj
5 dkg olaj
5 dkg porcukor
0,5 dkg só
2,5 dl tej
2 db tojás
2,5 dkg élesztő

Dió töltelék:

5 dkg cukor
0,5 dl víz
1 citrom héja
1 narancs héja
5 g őrölt fahéj
10 dkg darált dió
kevés baracklekvár és fondant
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Készítünk egy blundel tésztát, a receptje megtalálható a feltöltéseim között.

Elkészítés

A kész blundel tésztát kinyújtjuk kb.: 2 mm vastagra. Egy derelye vágóval egyenlő szárú háromszögeket vágunk belőle.
A töltelékhez a cukorból és a vízből szirupot főzünk. Közben a dióhoz keverjük az összes többi ízesítőt, majd a kész cukorszirupot. Hagyjuk kissé kihűlni, majd kb.: 2 dkg-os hengereket formálunk belőle.
A háromszögek szélesebb végére tesszük a tölteléket és feltekerjük. A kis csücsöknek alulra kell kerülnie, majd kiflit formálunk belőle.
200 C-on készre sütjük.
Közben felforraljuk a lekvárt, s egy ecset segítségével vékonyan lekenjük a kiflik tetejét, majd kevés olvasztott fondant-nal becsíkozzuk a tetejüket.
Frissen melegen, vagy kihűlve is egyaránt ízletes!
Svájci kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!