Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szakállas pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szakállas pogácsa

20 dkg reszelt sajt
36 dkg margarin
6 evőkanál tej
3 tojássárgája
60 dkg liszt

A tetejére:

3 tojásfehérje

A töltelékhez:

20 dkg margarin
20 dkg tömlős sajt
3-4 evőkanál tejföl
25 dkg reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóit eldolgozzuk, kinyújtjuk 3-4 mm vastagra, és 3 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle. A tetejüket megkenjük tojásfehérjével. Előmelegített sütőben 180 fokon, sütőpapírral kibélelt tepsiben 10 perc alatt szép pirosra sütjük. A töltelékhez valókat összekeverjük, kivéve a reszelt sajtot. Két, már korábban kisült korongot összeragasztunk a töltelékkel, és megforgatjuk a reszelt sajtban őket.
Szakállas pogácsa Szakállas pogácsa Szakállas pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!