Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilvás rétes

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

2 rúdhoz:

1 csomag hűtött, friss réteslap (6 db-os)
Olvasztott vaj v. Olaj

A töltelékhez:

1000 g magozott feldarabolt szilva
75 g cukor
1 tk. fahéj
50 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.

Elkészítés

Tegyük a szilvákat, a cukrot és a fahéjat egy lábasba és főzzük addig, amíg a szilva levet ereszt és megpuhul. Keverjük ki a pudingport a vízzel és öntsük a szilvához. Forraljuk fel és főzzük, amíg besűrűsödik. Vegyük le a tűzről és hűtsük ki.
Egy nedves konyharuhára fektessünk egy réteslapot és kenjük meg vajjal, vagy olajjal. Fektessünk rá egy újabb lapot, ezt is kenjük meg vajjal és erre még egy lap következik. Oszlassuk el a töltelék felét a rétes hosszabbik végénél és a konyharuha segítségével tekerjük fel. Helyezzük a tepsire és kenjük meg zsiradékkal. A maradék három lappal ugyanígy járjunk el.
Helyezzük a sütőbe és süssük, amíg ropogós barnára nem sül.
Szilvás rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!