Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szilveszteri szerencsemalac

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Szilveszteri szerencsemalac

25 dkg margarin
10 dkg trappista sajt
10 dkg cheddar sajt
10 dkg füstölt sajt
2 dl tejszín
1 teáskanál őrölt édes pirospaprika
1 teáskanál só
40 dkg finomliszt
1,5 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tojás megkenni a malacokat
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vajat mikróban félig megolvasztom. Hozzáöntöm a szobahőmérsékletű tejszínt, a lereszelt sajtokat, a sót és a pirospaprikát, alaposan elkeverem. A lisztet összeszitálom a sütőporral és hozzáteszem a sajtos masszához. Utána könnyedén összegyúrom, és fóliába csomagolva, egy éjszakára hűtőbe pihentetem.
Másnap egy órával nyújtás előtt kiveszem a hűtőből. Kettévágom és lisztes deszkán kb. 4 mm-esre nyújtom.
A malacpofa alapja egy kör, bevágom a tetején a fülét és behajtom, és rá kell "ragasztani" a tojással megkent pofira az orrát, valamint magokból szemet (tökmag), szezámmagból orrlyukakat.
A tészta kb. harmadából 20 malackát készítek. Sütőpapíros tepsire teszem, kevert tojással megkenem.
190 fokos légkeveréses sütőben 8-10 perc alatt sülnek meg.
Szilveszteri szerencsemalac

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!