Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szőlős piskótás rétes

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

15 púpozott ek. liszt
25 dkg Rama
1,5 dl tejföl
csipet só
1 db tojás
2 kávéskanál citromlé vagy ecet /10%-os/

A piskótához:

4 egész tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 kávéskanál citromlé
4 ek. víz

A töltelékhez:

1 nagyfürt szőlő

A tetejére:

1 db felvert tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A rétestésztához 10 púpozott ek. lisztet a tejföllel, tojással, csipet sóval, citromlével vagy ecettel összegyúrunk, majd vékonyra nyújtjuk. A margarint kissé puhára melegítjük mikróban, és hozzákeverjük a maradék 5 púpozott ek. lisztet és ezzel megkenjük a kinyújtott tésztát. Ezután feltekerjük, 4 egyenlő részre vágjuk, és amíg a piskótát elkészítjük hűtőbe tesszük. A piskótához az egész tojásokat jó habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. A pihentetett rétestésztát egyenként nagyon vékonyra kinyújtjuk és a négy részre osztott piskótamasszával megkenjük, majd kimagozott szőlővel megszórjuk és feltekerjük. A másik három cipóval is ugyanezt tesszük. Margarinnal kikent, lisztezett sütőlemezre téve, felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben megsütjük kb. 25-30 perc alatt.

Tálalás

Attól függ, mekkora darabokra vágjuk, nekem kb. 35 szelet lett.

Tárolás

Szobahőmérsékleten, konyharuhával letakarva.

Alternatív elkészítés

Elkészíthetjük más gyümölccsel is, pl. cseresznyével vagy meggyel. Érdemes piros szőlővel készíteni, mert mutatósabb! Én most csak fehéret kaptam.
Szőlős piskótás rétes Szőlős piskótás rétes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!