Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tarkedli, avagy cseh fánk

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tarkedli, avagy cseh fánk

40 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 db tojás
0,5 l tej
10 dkg cukor

Kisütéshez:

olaj vagy zsír

Kenéshez:

25 dkg lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet egy tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe a mélyedésbe beleöntünk 2 dl langyos tejet, hozzámorzsoljuk az élesztőt 2 dkg cukorral. Kissé megkelesztjük. A kovászhoz keverjük a 2 tojássárgáját, a sót, a többi tejet, majd az egészet géppel bedagasztjuk. Egészen gyenge lágy tésztát kapunk. Lefedjük, és 45 percig kelesztjük. Ezután hozzákeverjük a 2 tojás keményre vert habját, és ezzel még néhány percig újrakelesztjük. A Tarkedli sütőt kiolajozzuk, a kanállal a tésztából beleszaggatunk, és lassan megsütjük mind a két oldalát. Cukorral meghintve, lekvárral megkenve, melegen tálaljuk.
Tarkedli, avagy cseh fánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!