
Tejfölös-kapros lepény pirított szalonnával


Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés
A lilahagymát félkarikákra vágjuk.
A szalonnát apróra kockázzuk és zsírjára pirítjuk.
A zsírral kikenünk egy tepsit vagy egy formát és megszórjuk liszttel.
Elkészítés
Egy edénybe szitáljuk a lisztet és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát szétnyomkodjuk a formába úgy, hogy a szélén egy kis pereme is legyen.
A tésztára kenjük a kapros tejfölt.
Rászórjuk a szalonnát és a lilahagymát.
Amíg a sütő bemelegszik, még kelesztjük kb. 30 percet.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. ( A lepény szélén, ahol nincs feltét.)
Tárolás
Alternatív elkészítés




Tejfölös-kapros lepény pirított szalonnával
Hozzávalók
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A lilahagymát félkarikákra vágjuk.
A szalonnát apróra kockázzuk és zsírjára pirítjuk.
A zsírral kikenünk egy tepsit vagy egy formát és megszórjuk liszttel.
Elkészítés
Egy edénybe szitáljuk a lisztet és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát szétnyomkodjuk a formába úgy, hogy a szélén egy kis pereme is legyen.
A tésztára kenjük a kapros tejfölt.
Rászórjuk a szalonnát és a lilahagymát.
Amíg a sütő bemelegszik, még kelesztjük kb. 30 percet.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. ( A lepény szélén, ahol nincs feltét.)
Tárolás
Alternatív elkészítés



Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?