Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös-kapros lepény pirított szalonnával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 ek. cukor
1 dl olaj
1 tk. só

Feltéthez:

3 dl tejföl
1 csokor friss kapor (esetleg 1 tk. szárított)
1 kis fej lilahagyma
15 dkg szalonna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A kaprot alaposan megmossuk, apróra vágjuk és a tejfölhöz keverjük.
A lilahagymát félkarikákra vágjuk.
A szalonnát apróra kockázzuk és zsírjára pirítjuk.
A zsírral kikenünk egy tepsit vagy egy formát és megszórjuk liszttel.

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
Egy edénybe szitáljuk a lisztet és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát szétnyomkodjuk a formába úgy, hogy a szélén egy kis pereme is legyen.
A tésztára kenjük a kapros tejfölt.
Rászórjuk a szalonnát és a lilahagymát.
Amíg a sütő bemelegszik, még kelesztjük kb. 30 percet.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. ( A lepény szélén, ahol nincs feltét.)

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad( márha marad).

Alternatív elkészítés

Könnyű, puha tészta és finom, kapros feltét.
Tejfölös-kapros lepény pirított szalonnával Tejfölös-kapros lepény pirított szalonnával Tejfölös-kapros lepény pirított szalonnával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
55 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!