Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejfölös-kapros lepény pirított szalonnával

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 ek. cukor
1 dl olaj
1 tk. só

Feltéthez:

3 dl tejföl
1 csokor friss kapor (esetleg 1 tk. szárított)
1 kis fej lilahagyma
15 dkg szalonna
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A kaprot alaposan megmossuk, apróra vágjuk és a tejfölhöz keverjük.
A lilahagymát félkarikákra vágjuk.
A szalonnát apróra kockázzuk és zsírjára pirítjuk.
A zsírral kikenünk egy tepsit vagy egy formát és megszórjuk liszttel.

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
Egy edénybe szitáljuk a lisztet és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát szétnyomkodjuk a formába úgy, hogy a szélén egy kis pereme is legyen.
A tésztára kenjük a kapros tejfölt.
Rászórjuk a szalonnát és a lilahagymát.
Amíg a sütő bemelegszik, még kelesztjük kb. 30 percet.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. ( A lepény szélén, ahol nincs feltét.)

Tárolás

Légmentesen elzárt helyen sokáig puha marad( márha marad).

Alternatív elkészítés

Könnyű, puha tészta és finom, kapros feltét.
Tejfölös-kapros lepény pirított szalonnával Tejfölös-kapros lepény pirított szalonnával Tejfölös-kapros lepény pirított szalonnával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!