Tejszínes képviselőfánk
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
dobos cukorhoz:
Elkészítés
Elkészítés
Átöntjük egy másik edénybe és a tojásokat és a tojássárgákat apránként belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat készítünk csillagcsöves nyomózsákból, kissé távolabb egymástól, mert sütés közben megnőnek. 200 fokon hőlégkeveréses sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük, közben a többi cukorral a vízben megfőzzük a pudingport. Majd forrón a fehérjehabhoz keverjük. A fánkok tetejét levágjuk és a meleg krémmel megtöltjük.
Amíg kihűlnek, addig elkészítjük a cukros tetőket.
A cukrot egy lábasban megolvasztjuk, majd mikor még nagyon világos levesszük, és lassan kevergetjük, amikor kissé már kezd megkötni óvatosan belemártjuk a levágott tetőket a cukorba és sütőpapíros tepsire tesszük. Ha marad még cukor, de már kissé megkeményedett, picit visszatesszük a tűzre, amíg kissé megolvad, és fakanállal megcsurgatjuk a már bevont kalapokat.
A krém tetejére tesszük a felvert hulalát nyomózsákból, majd a kihűlt tetőket is ráhelyezzük.
Tálalás
Tárolás
Tejszínes képviselőfánk
Hozzávalók
Tésztához:
Krémhez:
dobos cukorhoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Átöntjük egy másik edénybe és a tojásokat és a tojássárgákat apránként belekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat készítünk csillagcsöves nyomózsákból, kissé távolabb egymástól, mert sütés közben megnőnek. 200 fokon hőlégkeveréses sütőben 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojásfehérjét 12 dkg cukorral habbá verjük, közben a többi cukorral a vízben megfőzzük a pudingport. Majd forrón a fehérjehabhoz keverjük. A fánkok tetejét levágjuk és a meleg krémmel megtöltjük.
Amíg kihűlnek, addig elkészítjük a cukros tetőket.
A cukrot egy lábasban megolvasztjuk, majd mikor még nagyon világos levesszük, és lassan kevergetjük, amikor kissé már kezd megkötni óvatosan belemártjuk a levágott tetőket a cukorba és sütőpapíros tepsire tesszük. Ha marad még cukor, de már kissé megkeményedett, picit visszatesszük a tűzre, amíg kissé megolvad, és fakanállal megcsurgatjuk a már bevont kalapokat.
A krém tetejére tesszük a felvert hulalát nyomózsákból, majd a kihűlt tetőket is ráhelyezzük.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?