
Tejszínes képviselőfánk házilag


Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
A vizet a cukorral, sóval, margarinnal felforraljuk (zubogjon) majd levesszük a tűzről, belekeverjük a lisztet, visszatesszük a lángra és addig kevergetjük, míg el nem válik az edényfalától. (le ne égjen)
Majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat (egy tojás, alaposan elkeverjük, még egy tojás, alaposan elkeverjük stb.) Ha minden tojás benne van, zsákba tesszük, és vékonyan olajozott, lisztezett tepsire közepes halmokat nyomunk. Sütjük előmelegített sütőben, aranysárgára. Hűtjük.
Elkészítjük a krémet, mint a pudingot szoktuk, hűtjük, majd óvatosan hozzákeverjük, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Zsákba tesszük. A kisült tésztákról levágjuk az 1/3 tetejét ez lesz a kalap, a még meleg karamellizált cukorba mártjuk, nyúljunk a kúp belsejébe és úgy mártsuk meg a cukorban (óvatosan, mert a cukor égethet) rögtön szórjuk meg a mandulával, majd tegyük félre. Töltsük meg a fánkokat először a sárga krémmel majd, a tejszínhabbal, tegyük rá a kalapokat és hűtsük le, tálalásig.


Tejszínes képviselőfánk házilag
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A vizet a cukorral, sóval, margarinnal felforraljuk (zubogjon) majd levesszük a tűzről, belekeverjük a lisztet, visszatesszük a lángra és addig kevergetjük, míg el nem válik az edényfalától. (le ne égjen)
Majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat (egy tojás, alaposan elkeverjük, még egy tojás, alaposan elkeverjük stb.) Ha minden tojás benne van, zsákba tesszük, és vékonyan olajozott, lisztezett tepsire közepes halmokat nyomunk. Sütjük előmelegített sütőben, aranysárgára. Hűtjük.
Elkészítjük a krémet, mint a pudingot szoktuk, hűtjük, majd óvatosan hozzákeverjük, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Zsákba tesszük. A kisült tésztákról levágjuk az 1/3 tetejét ez lesz a kalap, a még meleg karamellizált cukorba mártjuk, nyúljunk a kúp belsejébe és úgy mártsuk meg a cukorban (óvatosan, mert a cukor égethet) rögtön szórjuk meg a mandulával, majd tegyük félre. Töltsük meg a fánkokat először a sárga krémmel majd, a tejszínhabbal, tegyük rá a kalapokat és hűtsük le, tálalásig.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?