Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tejszínes képviselőfánk házilag

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

20 dkg margarin
2 dl víz
csipet só
csipet cukor
20 dkg liszt
6-7 db tojás (ha kisebbek elég 6 db)

Krém:

9 dl víz
15 dkg cukor
3 tojásfehérje (kemény habbá verve)
2-3 dl tejszín (keményre verve)
karamellizált cukor
szeletelt mandula
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Tészta:
A vizet a cukorral, sóval, margarinnal felforraljuk (zubogjon) majd levesszük a tűzről, belekeverjük a lisztet, visszatesszük a lángra és addig kevergetjük, míg el nem válik az edényfalától. (le ne égjen)
Majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat (egy tojás, alaposan elkeverjük, még egy tojás, alaposan elkeverjük stb.) Ha minden tojás benne van, zsákba tesszük, és vékonyan olajozott, lisztezett tepsire közepes halmokat nyomunk. Sütjük előmelegített sütőben, aranysárgára. Hűtjük.
Elkészítjük a krémet, mint a pudingot szoktuk, hűtjük, majd óvatosan hozzákeverjük, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. Zsákba tesszük. A kisült tésztákról levágjuk az 1/3 tetejét ez lesz a kalap, a még meleg karamellizált cukorba mártjuk, nyúljunk a kúp belsejébe és úgy mártsuk meg a cukorban (óvatosan, mert a cukor égethet) rögtön szórjuk meg a mandulával, majd tegyük félre. Töltsük meg a fánkokat először a sárga krémmel majd, a tejszínhabbal, tegyük rá a kalapokat és hűtsük le, tálalásig.
Tejszínes képviselőfánk házilag

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
76 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!