Tekert fánk
Hozzávalók
Tekert fánk
Elkészítés
Elkészítés
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és 2 cipót készítünk belőle. Kisodorjuk a cipót, megkenjük bármilyen ízű kemény lekvárral, feltekerjük, mint a kalácsot, majd negyed órát hagyjuk pihenni.
Csigaszerűen feltekerve, nem teljesen forró olajba tesszük sülni, és fedőt nem teszünk rá. Közben majd egyszer a fánkot az olajban átfordítjuk.
Tekert fánk
Hozzávalók
Tekert fánk
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Amikor megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és 2 cipót készítünk belőle. Kisodorjuk a cipót, megkenjük bármilyen ízű kemény lekvárral, feltekerjük, mint a kalácsot, majd negyed órát hagyjuk pihenni.
Csigaszerűen feltekerve, nem teljesen forró olajba tesszük sülni, és fedőt nem teszünk rá. Közben majd egyszer a fánkot az olajban átfordítjuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?