Tiramisu
Hozzávalók
Tiramisu
Elkészítés
Elkészítés
6 darab tojássárgáját keverjünk össze 5 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a mascarponét, a rumot és verjük kemény habbá.
Ezek után a 6 darab tojásfehérjét keverjük el 1 evőkanál cukorral és verjük kemény habbá. Akkor jó, ha a tálat a fejünk felé tartva nem esik ki a hab :) Ezt óvatosan keverjük bele a tojássárgás krémhez, úgy hogy ne törjön össze.
Vegyük elő egy tálat (én jénaiban szoktam), a babapiskótát és a kávét.
A legalsó réteg a babapiskóta. Mártsuk bele a kávéba és tegyük a tál aljába. Erre jön egy réteg krém, majd még egy réteg babapiskóta és végül a tetejére krém.
A tetejét szórjuk meg kakaóval és tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy jól összeérjen.
Tiramisu
Hozzávalók
Tiramisu
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
6 darab tojássárgáját keverjünk össze 5 evőkanál cukorral és a vaníliás cukorral. Adjuk hozzá a mascarponét, a rumot és verjük kemény habbá.
Ezek után a 6 darab tojásfehérjét keverjük el 1 evőkanál cukorral és verjük kemény habbá. Akkor jó, ha a tálat a fejünk felé tartva nem esik ki a hab :) Ezt óvatosan keverjük bele a tojássárgás krémhez, úgy hogy ne törjön össze.
Vegyük elő egy tálat (én jénaiban szoktam), a babapiskótát és a kávét.
A legalsó réteg a babapiskóta. Mártsuk bele a kávéba és tegyük a tál aljába. Erre jön egy réteg krém, majd még egy réteg babapiskóta és végül a tetejére krém.
A tetejét szórjuk meg kakaóval és tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy jól összeérjen.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?