Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tiramisu torta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tiramisu torta

3 tojás
2 dl tejszín
cukor
250 g mascarpone
10 g Dr. Oetker Őrölt zselatin (1 dl vízben feloldva)
1 csomag babapiskóta
2 dl kávé
2 dl tej

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Folpackkal kibéleljük a tortaformát.

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat a cukorral habbá verjük, én a melegre való tekintettel hőkezeltem. A sárgákat forró víz felett a cukorral 5 percig melegítettem és közben habbá vertem. Ezután hagytam kihűlni. A fehérjéket és a tejszínt is kemény habbá vertem. A zselatint feloldottam és mikor langyos volt hozzákevertem a sárgájás habhoz majd belekevertem a mascarponét és a felvert tejszínt majd a végén óvatosan beleforgattam a fehérje habot.
Ezután kezdhetünk mártogatni. A kávét a tejjel összekeverjük ízlés szerint tehetünk bele rumot vagy aromát. És szépen kirakosgatjuk a formánk alját. Vigyázzunk, hogy ne sokáig tunkolgassuk a piskótákat ebben a kávés fürdőben, mert teljesen szétáznak. Hogyha ez meg van, akkor jöhet rá a fele krém. Ezután ezt is kirakosgatjuk a bemártogatott babapiskótával és ráhalmozzuk a maradék krémet, szépen eligazgatjuk. Egy napot hagyjuk hűtőben, de minimum 2-3 órát, ha azonnal meg szeretnénk enni. Én a tetejéhez felvertem még 2 dl tejszín sima csöves nyomózsákkal felnyomkodtam majd lekakaóporoztam az egészet.
Tiramisu torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!