Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött háromszögek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

80 dkg liszt
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
5 dl tej
1 csapott evőkanál só
2 dl étolaj

Töltelékhez:

30 dkg sonka kockára vágva
2 db lilahagyma
2 db kukorica konzerv
25-30 dkg sajt reszelt
2 db fokhagymagerezd
1 pohár nagy tejföl
bacon kockára vágva

Tetejére:

2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája
szezámmag (lehet lenmag és társai is)
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/toltott-haromszogek/
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1 dl langyos tejben ( tegyünk bele 1 csipet cukrot) felfuttatjuk az élesztőt, majd egy tálban összekeverjük a tészta hozzávalóival, a maradék langyos tejjel bedagasszuk.
Konyharuhával letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük. ( 40 perc-1 óra)
Megfelezzük a tésztát, vékonyra kinyújtjuk, megkenjük zúzott fokhagyma és tejföl keverékével, majd ráhalmozzuk a sonkát, bacont, hagymát, kukoricát, sajtot és feltekerjük, éles késsel háromszögekre vágjuk. Megkenjük a tetejét tejföl és tojássárgája keverékével, majd háromszögeket vágunk belőle.
A tetejére szezámmagot szórunk és 180 fokon 15-20 percig sütjük.

Tálalás

35 db

Tárolás

Konyharuhával letakarva másnap is vaj puha és fogyasztható

Alternatív elkészítés

Lehet pizzakrémmel kenni fokhagymás tejföl helyett, és bármit lehet rátenni, amit csak a hűtőnkben találunk.
Töltött háromszögek Töltött háromszögek Töltött háromszögek Töltött háromszögek Töltött háromszögek Töltött háromszögek Töltött háromszögek Töltött háromszögek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!