Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töltött kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töltött kifli

500 g liszt
20 g friss élesztő
260 ml tej
70 g cukor
50 g lágy vaj
1 tojás
1 késhegynyi só

Töltelék:

200 g birsalma (vagy alma)
1 tojás
1-2 ek. cukor
50 g vaj
100 ml viz

Tetejére:

1 tojássárgája
1 ek. tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az élesztőt 1 ek. cukorral és kevés tejjel felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk.
Az birsalmát meghámozzuk, feldaraboljuk és cukorral karamellizáljuk. Vízzel feltöltjük és megfőzzük, villával összetörjük. Külön a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a tejfölt, tojást, keményítőt, vaníliát és összemixeljük, majd hozzáadjuk a birsalma pürét és félretesszük.

Elkészítés

A felfuttatott élesztőt a liszttel és a többi hozzávalóval sima tésztává gyúrjuk. Konyharuhával letakarva kb. 45 percet kelesztjük.
Miután megkelt, 8 egyenlő részre osztjuk, majd külön-külön téglalap alakúra nyújtjuk.
A téglalap egyik harmadára egy ek. tölteléket teszünk, a másik harmadot egy késsel, vagy pizzavágóval bevagdossuk (2. kép), felcsavarjuk, és kifli alakúra formázzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük (közöttük legalább 2 ujjnyi távolságot hagyva), még kelni hagyjuk 30-40 percet. Tejjel elkevert tojássárgával lekenjük és 180 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.

Tálalás

Tejnek, kávénak kitűnő kísérője.
8 darab lett ebből az adagból.

Alternatív elkészítés

Túróval, vaniliás vagy csokikrémmel is tölthetjük. Nagyon finom.
Igazi neve: ,,Cream de parisienne'' ellenére japán eredetű sütemény.
Töltött kifli Töltött kifli Töltött kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!