Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Töpörtyűs leveles pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Töpörtyűs leveles pogácsa

60 dkg liszt
2 dkg élesztő
2 dl tej
1,5 dl tejföl
1 ek. só
1 tk. cukor
1 db tojás
1 db tojás (a kenéshez)
30 dkg töpörtyű krém
10 dkg margarin vagy 6 dkg zsír
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 perc alatt megsütöm.

Elkészítés

A lisztben elkeverem a sót. 1 dl langyos cukros tejben feloldom az élesztőt. Langyos helyen felfuttatom. A liszttel elmorzsolom a zsírt vagy margarint, majd hozzáadom a többi összetevőt. Kb. 40x30 cm-es téglalappá nyújtom, rákenem a ledarált töpörtyűt. Feltekerem, majd sodrófával óvatosan megütögetem, majd összehajtom. Letakarva 20 percet pihentetem.
Elfordítom a tésztát 90 fokkal, és most így nyújtom ki. Balról jobbra - jobbról balra egymásra hajtom, majd lentről fel-fentről le és 20 percet pihentetem megint. Ezt még egyszer megismétlem. Ujjnyi vasragra nyújtom, tetejét berácsozom és 5 cm-s szaggatóval kipogácsázom. Tetejét felvert tojással lekenem.

Tálalás

Kb. 30-40 db

Tárolás

Kihűlés után zacskóban tároljuk, így nem keményedik meg.

Alternatív elkészítés

Én szaggatás után a tepsibe téve kentem le őket, így a megmaradt darabokat újra összegyúrtam és feldolgoztam.
Töpörtyűs leveles pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
45 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!