
Töpörtyűs leveles pogácsa


Hozzávalók
Töpörtyűs leveles pogácsa
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Elfordítom a tésztát 90 fokkal, és most így nyújtom ki. Balról jobbra - jobbról balra egymásra hajtom, majd lentről fel-fentről le és 20 percet pihentetem megint. Ezt még egyszer megismétlem. Ujjnyi vasragra nyújtom, tetejét berácsozom és 5 cm-s szaggatóval kipogácsázom. Tetejét felvert tojással lekenem.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés


Töpörtyűs leveles pogácsa
Hozzávalók
Töpörtyűs leveles pogácsa
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Elfordítom a tésztát 90 fokkal, és most így nyújtom ki. Balról jobbra - jobbról balra egymásra hajtom, majd lentről fel-fentről le és 20 percet pihentetem megint. Ezt még egyszer megismétlem. Ujjnyi vasragra nyújtom, tetejét berácsozom és 5 cm-s szaggatóval kipogácsázom. Tetejét felvert tojással lekenem.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?