Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-barackos kosárkák (leveles)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós-barackos kosárkák (leveles)

1 csomag leveles tészta

töltelék:

25 dkg túró
2 ek. tejföl
4 ek. cukor
2 tojás
2 nagyobb barack
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A barackokról lehúzzuk a héjat, apró kockákra daraboljuk.

Elkészítés

A kiengedett leveles tésztát kettévágjuk, kinyújtjuk, majd 6 db kockára vágjuk.
A muffin forma mélyedéseit vékonyan kiolajozzuk, belenyomkodjuk a kockákat (kosárkákat formálunk) eligazítjuk a széleit.
A tojást ketté választjuk, a fehérjét a cukrokkal kemény habnak verjük. A sárgáját a túróval, tejföllel, villával szétnyomkodjuk, áttörjük.
A túrós masszához keverjük a habot és a barackot.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a kosárkákat, kb. 25 percig sütjük.
Porcukorral hintve tálaljuk.

Tálalás

12 db.

Alternatív elkészítés

Őszi vagy sárgabarackkal vagy más gyümölccsel is készíthetjük, érdemes kicsit keményebb gyümölcsöket tenni bele.
Túrós-barackos kosárkák (leveles) Túrós-barackos kosárkák (leveles)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!