Túrós baracktorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Továbbá:
Díszítés:
Elkészítés
Elkészítés
Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 C-on megsütjük, s hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a túrót elkeverjük a joghurttal, megízesítjük a citrommal és a porcukorral, s hozzákeverjük a zselatin fixet. Végül a habbá vert tejszínnel lazítjuk.
A barackokat meghámozzuk és felcikkezzük.
A piskótát három részre vágjuk.
Az első lapot megkenjük a lekvár felével, s elosztjuk rajta a barack felét, valamint a krém felét, ezt megismételjük a másik lappal is, végül lefedjük az utolsó lappal.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Másnap lekenjük vékonyan vajkrémmel (vaj és porcukor 1:1 arányú keveréke), porcukros asztalon kinyújtjuk a marcipánt, s beburkoljuk vele a tortát.
Marcipán rózsákkal, cukorgyöngyökkel díszíthető!
Túrós baracktorta
Hozzávalók
Piskóta:
Krém:
Továbbá:
Díszítés:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 C-on megsütjük, s hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a túrót elkeverjük a joghurttal, megízesítjük a citrommal és a porcukorral, s hozzákeverjük a zselatin fixet. Végül a habbá vert tejszínnel lazítjuk.
A barackokat meghámozzuk és felcikkezzük.
A piskótát három részre vágjuk.
Az első lapot megkenjük a lekvár felével, s elosztjuk rajta a barack felét, valamint a krém felét, ezt megismételjük a másik lappal is, végül lefedjük az utolsó lappal.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Másnap lekenjük vékonyan vajkrémmel (vaj és porcukor 1:1 arányú keveréke), porcukros asztalon kinyújtjuk a marcipánt, s beburkoljuk vele a tortát.
Marcipán rózsákkal, cukorgyöngyökkel díszíthető!
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?