Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós baracktorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Piskóta:

7 db tojás
14 dkg liszt
14 dkg cukor

Krém:

25 dkg túró
25 dkg barackos joghurt
2 dl tejszín (habbá verve)
1 db citrom héja és leve
6 dkg porcukor

Továbbá:

7 dkg sárgabarack lekvár
50 dkg őszibarack

Díszítés:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük a cukorral, a sárgáját kissé elkeverjük, majd összedolgozzuk a két masszát.
Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet.
Sütőpapírral bélelt tortaformában 180 C-on megsütjük, s hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a túrót elkeverjük a joghurttal, megízesítjük a citrommal és a porcukorral, s hozzákeverjük a zselatin fixet. Végül a habbá vert tejszínnel lazítjuk.
A barackokat meghámozzuk és felcikkezzük.
A piskótát három részre vágjuk.
Az első lapot megkenjük a lekvár felével, s elosztjuk rajta a barack felét, valamint a krém felét, ezt megismételjük a másik lappal is, végül lefedjük az utolsó lappal.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Másnap lekenjük vékonyan vajkrémmel (vaj és porcukor 1:1 arányú keveréke), porcukros asztalon kinyújtjuk a marcipánt, s beburkoljuk vele a tortát.
Marcipán rózsákkal, cukorgyöngyökkel díszíthető!
Túrós baracktorta Túrós baracktorta Túrós baracktorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
47 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
122 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!