Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós batyu és káposztás tutyi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós batyu és káposztás tutyi

1 kg liszt
fél l tej
2 ek. cukor
2 kk. só
1 élesztő
10 -12 dkg margarin
2 tojás
2 ek. étolaj (dagasztáshoz)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az 1 kg lisztet, fél l tejet, 2 ek cukrot, 2 kk sót, 1 élesztőt, 10-12 dkg margarint, 2 tojást és a 2 ek étolajat összedolgozom, ha megkelt nyújtom, és kb. 20 kockára osztom. Majd töltöm.
Töltlék:
túró, mazsola, tojássárga, cukor, citromlé és héj és kész a töltelék. A tutyi szintén, ez csak annyi, hogy káposztát reszelek lesózom majd kinyomkodom, lesütöm, borsozom és töltöm a kis cipókat.

Alternatív elkészítés

Anyukám túrós batyu receptjét készítettem ma el és a néhai nagymamám Bözsike mama Káposztás tuytiját.
Túrós batyu és káposztás tutyi Túrós batyu és káposztás tutyi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!