Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-meggyes kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
3 dkg cukor
2,5 dl tej
1 tojás
2 dkg élesztő
pici só
1 dkg margarin

Töltelék:

0,5 kg túró
2 ek. búzadara
15 dkg porcukor
1 üveg magozott meggybefőtt

Tetejére:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, vaníliás cukrot, hozzáöntjük az élesztős tejet, beleütjük a tojást és rugalmas tésztává gyúrjuk. Kelni hagyjuk.
A túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, belekeverjük a búzadarát.
Ha megkelt a tészta kinyújtjuk téglalap alakúra, rákenjük a túrós tölteléket, kirakjuk a lecsepegtetett meggybefőttel és feltekerjük. Kizsírozott-kilisztezett tepsibe rakjuk és negyed óráig kelni hagyjuk. Megkenjük tojással, megszurkáljuk hústűvel és közepes lángon megsütjük.
Túrós-meggyes kalács Túrós-meggyes kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!