Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós-meggyes kalács

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
3 dkg cukor
2,5 dl tej
1 tojás
2 dkg élesztő
pici só
1 dkg margarin

Töltelék:

0,5 kg túró
2 ek. búzadara
15 dkg porcukor
1 üveg magozott meggybefőtt

Tetejére:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt megfuttatjuk a cukros tejben. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a sót, vaníliás cukrot, hozzáöntjük az élesztős tejet, beleütjük a tojást és rugalmas tésztává gyúrjuk. Kelni hagyjuk.
A túrót kikeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, belekeverjük a búzadarát.
Ha megkelt a tészta kinyújtjuk téglalap alakúra, rákenjük a túrós tölteléket, kirakjuk a lecsepegtetett meggybefőttel és feltekerjük. Kizsírozott-kilisztezett tepsibe rakjuk és negyed óráig kelni hagyjuk. Megkenjük tojással, megszurkáljuk hústűvel és közepes lángon megsütjük.
Túrós-meggyes kalács Túrós-meggyes kalács

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!