Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós pogácsa

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós pogácsa

30 dkg liszt
30 dkg száraz tehéntúró szitán áttörve
30 dkg vaj
1 egész tojás
1/2 dkg só
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

...

Elkészítés

A hozzávalókat a tojás kivételével deszkára téve, széles késsel jól eldolgozzuk, kétszer egymás után kinyújtjuk és hajtogatjuk, mint a vajas tésztát, utána 1 cm vastagra kinyújtva apró pogácsákat szaggatunk. Tetejét tojással megkenjük, vigyázva, nehogy az oldalára lecsurogjon, és élénk tűznél sütjük.

Tálalás

Attól függ, mekkora pogácsákat akarunk csinálni persze a vastagság ne változzon!

Tárolás

Ha lefagyasztjuk, akkor kiolvasztáskor nagyon kemény lesz, viszont a nagy meleget sem kedveli.

Alternatív elkészítés

Ne tárolják hosszú időn át!
Túrós pogácsa

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!