Túrós-sonkás pirog
Hozzávalók
Túrós-sonkás pirog
1 cs. mélyhűtött leveles tészta
6 dkg sonka
1 szál újhagyma
1 ek. olaj
10 dkg túró
10 dkg tejszínes krémsajt
2 tojássárgája
só
bors
Tetejére:
1 ek. tejszín
1 tojássárgája
Elkészítés
Elkészítés
A tésztalapot kiolvasztjuk.
A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további 2 percig pirítjuk.
A túrót összekeverjük a krémsajttal és a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk.
A szalonnát és a hagymát belekeverjük a túrós masszába.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis korongokat vágunk ki belőlük. A szélüket megkenjük a tojásfehérjékkel.
Közepükbe kiskanállal teszünk a töltelékből, egymásra hajtjuk őket és összenyomkodjuk a széleiket.
Tejszínes tojássárgával megkenjük, szezámmaggal és petrezselyem zölddel díszítjük.
15-20 perc alatt kisütjük.
A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további 2 percig pirítjuk.
A túrót összekeverjük a krémsajttal és a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk.
A szalonnát és a hagymát belekeverjük a túrós masszába.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis korongokat vágunk ki belőlük. A szélüket megkenjük a tojásfehérjékkel.
Közepükbe kiskanállal teszünk a töltelékből, egymásra hajtjuk őket és összenyomkodjuk a széleiket.
Tejszínes tojássárgával megkenjük, szezámmaggal és petrezselyem zölddel díszítjük.
15-20 perc alatt kisütjük.
Kedvencnek jelölöm
Túrós-sonkás pirog
Hozzávalók
Túrós-sonkás pirog
1 cs. mélyhűtött leveles tészta
6 dkg sonka
1 szál újhagyma
1 ek. olaj
10 dkg túró
10 dkg tejszínes krémsajt
2 tojássárgája
só
bors
Tetejére:
1 ek. tejszín
1 tojássárgája
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A tésztalapot kiolvasztjuk.
A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további 2 percig pirítjuk.
A túrót összekeverjük a krémsajttal és a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk.
A szalonnát és a hagymát belekeverjük a túrós masszába.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis korongokat vágunk ki belőlük. A szélüket megkenjük a tojásfehérjékkel.
Közepükbe kiskanállal teszünk a töltelékből, egymásra hajtjuk őket és összenyomkodjuk a széleiket.
Tejszínes tojássárgával megkenjük, szezámmaggal és petrezselyem zölddel díszítjük.
15-20 perc alatt kisütjük.
A sonkát kis kockákra vágjuk, az újhagymát vékonyan felkarikázzuk.
Az olajt felhevítjük és megpirítjuk rajta a sonkát, hozzáadjuk a hagymát, és további 2 percig pirítjuk.
A túrót összekeverjük a krémsajttal és a tojássárgákkal, sózzuk, borsozzuk.
A szalonnát és a hagymát belekeverjük a túrós masszába.
A tésztát kinyújtjuk, pogácsa szaggatóval kis korongokat vágunk ki belőlük. A szélüket megkenjük a tojásfehérjékkel.
Közepükbe kiskanállal teszünk a töltelékből, egymásra hajtjuk őket és összenyomkodjuk a széleiket.
Tejszínes tojássárgával megkenjük, szezámmaggal és petrezselyem zölddel díszítjük.
15-20 perc alatt kisütjük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?