Túrós-vaníliás rakottas palacsinta
Hozzávalók
Palacsinta:
Túrós töltelék:
Pudingos töltelék:
Mártás:
Elkészítés
Előkészítés
Ahogyan én csinálom: robotgépbe öntök kb. 40-50 dkg lisztet, két tojást beleütök, egy csipet sót, 2 dl tejet, és annyi szódát nyomok rá, hogy megfelelően folyós masszát kapjak (de ne túl folyósat). Robotgéppel felverem, és pihentetem fél órát, hogy a liszt megszívja magát. Kevés olaj a tésztába, és pár csepp a palacsintasütőbe, és mehet is a sütés...
Elkészítés
Túrós:
Negyed kiló túrót összetörünk villával, hozzáütünk 3 tojás sárgáját, plusz hozzákeverünk egy vaníliás cukrot, és ízlés szerint kristálycukrot (kb. 10 dkg), és mehet még hozzá a 3 tojás keményre felvert habja. Reszelhetünk bele citromhéjat, és tehetünk hozzá mazsolát.
Vaníliás:
Egy csomag vaníliás pudingot főzünk 5 dl tejjel és 4 ek. cukorral.
A töltött palacsintákat félbevágjuk, és rétegezzük egy kivajazott jénai tálba, az elvágott felükkel felfelé. Majd meglocsoljuk a következő mártással:
3 dl tejfölt kikeverünk egy egész tojással, egy vaníliás cukorral, és némi kristálycukorral.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percet sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Túrós-vaníliás rakottas palacsinta
Hozzávalók
Palacsinta:
Túrós töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Ahogyan én csinálom: robotgépbe öntök kb. 40-50 dkg lisztet, két tojást beleütök, egy csipet sót, 2 dl tejet, és annyi szódát nyomok rá, hogy megfelelően folyós masszát kapjak (de ne túl folyósat). Robotgéppel felverem, és pihentetem fél órát, hogy a liszt megszívja magát. Kevés olaj a tésztába, és pár csepp a palacsintasütőbe, és mehet is a sütés...
Elkészítés
Túrós:
Negyed kiló túrót összetörünk villával, hozzáütünk 3 tojás sárgáját, plusz hozzákeverünk egy vaníliás cukrot, és ízlés szerint kristálycukrot (kb. 10 dkg), és mehet még hozzá a 3 tojás keményre felvert habja. Reszelhetünk bele citromhéjat, és tehetünk hozzá mazsolát.
Vaníliás:
Egy csomag vaníliás pudingot főzünk 5 dl tejjel és 4 ek. cukorral.
A töltött palacsintákat félbevágjuk, és rétegezzük egy kivajazott jénai tálba, az elvágott felükkel felfelé. Majd meglocsoljuk a következő mártással:
3 dl tejfölt kikeverünk egy egész tojással, egy vaníliás cukorral, és némi kristálycukorral.
Előmelegített sütőben, közepes hőfokon kb. 30 percet sütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?