Vaníliafagylalt eperöntettel
Hozzávalók
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor Vaníliás
200 ml hideg tej (vagy 100 ml hideg tej és 100 ml hideg habtejszín)
250 g földieper
porcukor, ízlés szerint
Elkészítés
Elkészítés:
A hideg tejet (vagy tejet és tejszínt) egy magas falú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A felvert fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk, tálaljuk.
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk és porcukorral pürésítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
A fagylaltot a mélyhűtőből kivesszük, tálkákba adagoljuk, és az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk, tálaljuk.
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk és porcukorral pürésítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
A fagylaltot a mélyhűtőből kivesszük, tálkákba adagoljuk, és az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliafagylalt eperöntettel
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
1 tasak Dr. Oetker Fagylaltpor vaníliás
200 ml hideg tej (vagy 100 ml hideg tej és 100 ml hideg habtejszín)
250 g földieper
porcukor, ízlés szerint
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A hideg tejet (vagy tejet és tejszínt) egy magas falú keverőedénybe öntjük és hozzáadjuk a fagylaltport. Konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton, a krémállag eléréséig, kb. 3 percig keverjük. A felvert fagylaltot poharakba vagy tálkákba töltjük és a hűtőszekrény mélyfagyasztó rekeszében 2-2,5 órát hűlni hagyjuk. Amennyiben a fagylaltot egyben szeretnénk lefagyasztani, ebben az esetben legalább 4 óra hűtési idő szükséges.
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk, tálaljuk.
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk és porcukorral pürésítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
A fagylaltot a mélyhűtőből kivesszük, tálkákba adagoljuk, és az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.
A fagylaltot tálalás előtt kb. 10 percig, szobahőmérsékleten állni hagyjuk, utána adagoljuk, tálaljuk.
A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk és porcukorral pürésítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe helyezzük.
A fagylaltot a mélyhűtőből kivesszük, tálkákba adagoljuk, és az eperöntettel meglocsolva tálaljuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?