Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vaníliás csiga

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

40 dkg liszt
2,5 dl tej
4 dkg cukor
2 tojássárgája
15 dkg lágy margarin
csipet só

Töltelék:

10 dkg vaj
14 dkg cukor

Öntet:

1,5 dl tej
5 dkg cukor
3-4 evőkanál méz
1 magas falu tepsi
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a többi anyagot majd az élesztőt és közepes kelt tésztát készítünk, majd meleg helyen kelesztjük 30-40 percet. A vajat a cukorral, vaníliás cukorral, habosra keverjük. A tésztát kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel és feltekerjük, majd 3-4 cm szeletekre vágjuk. Kivajazott tepsibe kis helyet hagyva közöttük tepsibe tesszük.180 fokra előmelegített sütőben sütjük 20-25 perc. Amikor kezd színesedni a teteje, akkor ráöntjük a tej, a cukor, és vanília cukor keverékét 2-3 evőkanál mézzel megcsorgatjuk.
Vaníliás csiga

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!