
Málnás-pisztáciás mille feuille



Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A két leveles tésztát kitekerjük, és 12-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk (először hosszában 3 egyenlő széles csíkra, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk). A tésztalapokat villával sűrűn megszurkáljuk, a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba vagy egy mélyhűtőtasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk.
Összeállítás:
Egy süteményhez 3 tésztalapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat nyomunk a krémből, megszórjuk málnával és pisztáciával, majd ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ismét krémet nyomunk, valamint málnát és pisztáciát szórunk. Rátesszük az utolsó lapot is, erre tetszés szerinti alakzatban nyomunk krémet, az üresen maradt tésztafelületet pedig meghintjük porcukorral. A tetejét málnával és pisztáciával díszítjük. Hasonlóan összeállítjuk a többi süteményt is, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:


Málnás-pisztáciás mille feuille
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A két leveles tésztát kitekerjük, és 12-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk (először hosszában 3 egyenlő széles csíkra, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk). A tésztalapokat villával sűrűn megszurkáljuk, a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 12-14 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kész tésztalapokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Töltelék:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba vagy egy mélyhűtőtasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk.
Összeállítás:
Egy süteményhez 3 tésztalapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat nyomunk a krémből, megszórjuk málnával és pisztáciával, majd ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ismét krémet nyomunk, valamint málnát és pisztáciát szórunk. Rátesszük az utolsó lapot is, erre tetszés szerinti alakzatban nyomunk krémet, az üresen maradt tésztafelületet pedig meghintjük porcukorral. A tetejét málnával és pisztáciával díszítjük. Hasonlóan összeállítjuk a többi süteményt is, és tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?