Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Málnás-pisztáciás mille feuille

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

800 ml hideg tej
kb. 500-550 g málna
kb. 100-125 g apróra vágott pisztácia

Díszítéshez:

némi porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A két csomag leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. Két tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral bélelünk, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 190 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 170 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A két leveles tésztát kitekerjük, és 12-12 darab egyforma méretű darabra vágjuk (először hosszában 3 egyenlő széles csíkra, majd a csíkokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk). A tésztalapokat villával sűrűn megszurkáljuk, a tepsibe helyezzük, a tepsit a sütő középső részébe tesszük, és a tésztát megsütjük.

Sütési idő: kb. 12-14 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész tésztalapokat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék:
A hideg tejet egy magas falú keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverő) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton minimum 3 percig habosra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba vagy egy mélyhűtőtasakba töltjük, amelynek a sarkát levágjuk.

Összeállítás:
Egy süteményhez 3 tésztalapot használunk fel. Az első lapra kisebb halmokat nyomunk a krémből, megszórjuk málnával és pisztáciával, majd ráhelyezzük a következő lapot, amelyre ismét krémet nyomunk, valamint málnát és pisztáciát szórunk. Rátesszük az utolsó lapot is, erre tetszés szerinti alakzatban nyomunk krémet, az üresen maradt tésztafelületet pedig meghintjük porcukorral. A tetejét málnával és pisztáciával díszítjük. Hasonlóan összeállítjuk a többi süteményt is, és tálalásig hűtőbe tesszük.

Tipp:

Szeletekre vágott eperrel vagy áfonyával is kipróbálhatjuk a süteményt.
Málnás-pisztáciás mille feuille

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
69 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!