Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán vadas mártás burgonyagombóccal

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Vadasmártáshoz:

500 g sárgarépa
200 g petrezselyemgyökér
200 g burgonya
100 g zellergumó
1 nagy fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
3 db babérlevél
őrölt fekete bors
3-4 evőkanál mustár

Burgonyagombóchoz:

750 g burgonya
kb. 120-150 g liszt (amennyit a burgonya felvesz)

Díszítéshez:

metélőhagyma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A vadas mártáshoz a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, burgonyát és zellergumót megtisztítjuk, megmossuk, meghámozzuk és 1,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, finomra aprítjuk. A burgonyagombóchoz a burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk.

Elkészítés:

Vadas mártás:
Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és az előkészített zöldségeket 2-3 percet pirítjuk rajta. Ezután rászórjuk a cukrot és hagyjuk megolvadni. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, tovább pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beletesszük a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt addig főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul (ha szükséges, kevéssel pótoljuk a folyadékot a lábasban). A babérleveleket eltávolítjuk, a levet leszűrjük, félretesszük, majd a zöldségeket simára turmixoljuk.

A Cuisine VEGA-t simára keverjük a mustárral és 2-3 evőkanál turmixolt zöldséggel. A lábasba öntjük, kevergetve összeforraljuk, közben a félretett, felforrósított főzőlével mártás állagúra hígítjuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.

Burgonyagombóc:
Az előkészített burgonyát annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, krumplitörővel még melegen összetörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután adunk hozzá további kevés sót és apránként annyi lisztet, hogy összeálljon a tészta, majd kb. 24 gombócot formázunk belőle.

Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, megsózzuk, és visszavesszük a lángot alatta, hogy gyöngyözzön a víz. Részleteiben kifőzzük benne a gombócokat: megvárjuk, hogy felszínre jöjjenek, majd további 3-4 percet főzzük, ezután szedőkanállal kivesszük.

A kész vadas mártást a burgonyagombócokkal tálaljuk, és finomra aprított metélőhagymával díszítjük.

Tippek:

A burgonyagombócokhoz szükséges liszt mennyiségét a burgonya fajtája, nedvességtartalma határozza meg. Csak annyit adjunk hozzá, amennyitől összeáll a tészta, ha szükséges, növeljük a mennyiségét!

Könnyen ellenőrizhetjük, hogy a burgonyagombócok átfőttek-e: egyet vegyünk ki, vágjuk ketté, amennyiben a közepe nyers, főzzük tovább a gombócokat 2-3 percet.
Vegán vadas mártás burgonyagombóccal

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!