Vegán vadas mártás burgonyagombóccal
Hozzávalók
Vadasmártáshoz:
Burgonyagombóchoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és az előkészített zöldségeket 2-3 percet pirítjuk rajta. Ezután rászórjuk a cukrot és hagyjuk megolvadni. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, tovább pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beletesszük a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt addig főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul (ha szükséges, kevéssel pótoljuk a folyadékot a lábasban). A babérleveleket eltávolítjuk, a levet leszűrjük, félretesszük, majd a zöldségeket simára turmixoljuk.
A Cuisine VEGA-t simára keverjük a mustárral és 2-3 evőkanál turmixolt zöldséggel. A lábasba öntjük, kevergetve összeforraljuk, közben a félretett, felforrósított főzőlével mártás állagúra hígítjuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
Burgonyagombóc:
Az előkészített burgonyát annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, krumplitörővel még melegen összetörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután adunk hozzá további kevés sót és apránként annyi lisztet, hogy összeálljon a tészta, majd kb. 24 gombócot formázunk belőle.
Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, megsózzuk, és visszavesszük a lángot alatta, hogy gyöngyözzön a víz. Részleteiben kifőzzük benne a gombócokat: megvárjuk, hogy felszínre jöjjenek, majd további 3-4 percet főzzük, ezután szedőkanállal kivesszük.
A kész vadas mártást a burgonyagombócokkal tálaljuk, és finomra aprított metélőhagymával díszítjük.
Tippek:
Könnyen ellenőrizhetjük, hogy a burgonyagombócok átfőttek-e: egyet vegyünk ki, vágjuk ketté, amennyiben a közepe nyers, főzzük tovább a gombócokat 2-3 percet.
Vegán vadas mártás burgonyagombóccal
Hozzávalók
kb. 6 adag elkészítéséhez
Vadasmártáshoz:
Burgonyagombóchoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Egy lábasban felmelegítjük az olajat, és az előkészített zöldségeket 2-3 percet pirítjuk rajta. Ezután rászórjuk a cukrot és hagyjuk megolvadni. Hozzáadjuk a kétféle hagymát, tovább pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, beletesszük a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, majd fedő alatt addig főzzük, amíg az összes zöldség megpuhul (ha szükséges, kevéssel pótoljuk a folyadékot a lábasban). A babérleveleket eltávolítjuk, a levet leszűrjük, félretesszük, majd a zöldségeket simára turmixoljuk.
A Cuisine VEGA-t simára keverjük a mustárral és 2-3 evőkanál turmixolt zöldséggel. A lábasba öntjük, kevergetve összeforraljuk, közben a félretett, felforrósított főzőlével mártás állagúra hígítjuk, ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk.
Burgonyagombóc:
Az előkészített burgonyát annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Leszűrjük, krumplitörővel még melegen összetörjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután adunk hozzá további kevés sót és apránként annyi lisztet, hogy összeálljon a tészta, majd kb. 24 gombócot formázunk belőle.
Egy nagy lábasban vizet forralunk. Amikor forr, megsózzuk, és visszavesszük a lángot alatta, hogy gyöngyözzön a víz. Részleteiben kifőzzük benne a gombócokat: megvárjuk, hogy felszínre jöjjenek, majd további 3-4 percet főzzük, ezután szedőkanállal kivesszük.
A kész vadas mártást a burgonyagombócokkal tálaljuk, és finomra aprított metélőhagymával díszítjük.
Tippek:
Könnyen ellenőrizhetjük, hogy a burgonyagombócok átfőttek-e: egyet vegyünk ki, vágjuk ketté, amennyiben a közepe nyers, főzzük tovább a gombócokat 2-3 percet.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?